Bukott politika, kevesebb gyerek

Beérett a Fidesz három éves kormányzása. Az Orbán-kormány gazdaságot padlóra küldő és társadalmat kiszipolyozó politikájának nyomán közel öt százalékkal született kevesebb gyermek, mint egy évvel korábban. A KSH adatainak magyarázata egyértelmű: egyre kevesebb fiatal pár vállal gyermeket ma hazánkban, mert képtelen lenne fenntartani a bővülő családot.

Orbánék szakmaiatlan döntései sorra buknak meg. A Fidesz-KDNP csak a trafikmutyiban tud gyorsan, határozottan törvényeket alkotni, a családok számára képtelenek jó döntést hozni.

Megbukott a családi adókedvezmény, mert csak a leggazdagabbak járnak vele jól, megbuktak a munkahelyteremtési próbálkozások, mert egyre több család menekül külföldre. Megbukott a babakötvény, mára minden tizedik gyereknek nyitnak csak Start-számlát. Megbukott a KDNP-által erőltetett "minden áron szülj!" típusú, agresszív politizálás, ahogy bukásra ítéltetett a most vasárnap megrendezendő idétlen párválasztó show is.

Az Orbán-kormány legújabb húzása, a családi napközik óvodastátuszának megszűntetése pedig olyan túlzsúfolttá teheti az óvodákat, ami a gyerekvállaláson gondolkodókat riaszthatja el.

Felszólítjuk Orbán Viktort, álljon le, vagy álljon félre! Ha csak rombolni képes, ha a családokat minden döntése rosszabb helyzetbe taszítja, akkor nincs helye a kormányrúdnál!

Várjuk Selmeczi Gabriella kiállását is, amiben megmagyarázza, a csökkenő népesség hogyan függ össze az Orbán-kormány teljesítményével.

Bangóné Borbély Ildikó
elnökségi tag