Buszkiszervezés a fideszes haveroknak

A fideszes kormány mindig kész kiszolgálni a fideszes haverokat, különösen, ha az csak a budapestieknek drága. A 3-as metró pótlásához szükséges buszok ügyét ezúttal sem szakmai egyeztetés övezte, hanem tulajdonképpen egy fideszes üzleti vita, amellyel szokás szerint nem a budapestiek járnak jól.
A szolgáltatásvásárlásnak nevezett buszkiszervezés drága a budapestieknek, mert ugyanazért a szolgáltatásért évente több mint kétmilliárd forinttal többet fizetünk majd. Összesen tehát több mint 20 milliárd forint többlet vándorol majd a budapestiek pénztárcájából a fideszes haverok zsebébe.

A buszkiszervezés megalázó és drága a fővárosnak, amelynek ismét átnyúltak a feje fölött, és amely ismét nem szólhatott bele a saját jövőjébe. Pedig Budapestnek hosszabb távon 600 új buszra van szüksége.

A döntés rossz a BKV-nak is, amely új buszok híján folyamatosan elveszíti versenyképességét a budapesti buszközlekedésben, nem beszélve arról, hogy a közlekedési vállalat már felvett és kiképzett dolgozók százait kénytelen most elbocsátani.

Tarlós Istvánt láthatóan nem zavarja, hogy a kiszervezés drága, neki csak az a fontos, hogy valaki fizessen. Nem veszi figyelembe, hogy a nap végén a számlát mindig mi, budapestiek fizetjük. Éppen ezért olyan vezetésre van szükség, amely a kormány és a fideszes haverok érdekei helyett azt veszi figyelembe, hogy mi a jó a Budapesten élő embereknek.

Horváth Csaba,
a Fővárosi Közgyűlés MSZP-s képviselői nevében