2012. szeptember 06. 09:35

Csak a lé

A Fideszt már se a jólét, se a nemlét nem érdekli. Csak a lé…

Orbán Viktor és második kormánya eddig sem az elesettekkel való együttérzéséről volt híres. Ám az, hogy az elhunyt hozzátartozók földi maradványait tartalmazó urnák kiadatását is egy sor megalázó adminisztrációs kötelezettség előírásával akadályozná meg, az empátia teljes hiányát mutatja.

A főként idős, szegénységi küszöb alatt élő emberek nem jókedvükben viszik haza egyre nagyobb számban halottaik hamvait. Hanem azért, mert a pénztelenség Magyarországon az életen túl immár a halál után is általánossá vált. Mutatja ezt, hogy a végletekig kivéreztetett önkormányzatok egyre több szociális temetési igénnyel szembesülnek, s bár ezeknek nem ritkán a lehetőségeiken felül igyekeznek eleget tenni, mind több kérelmet kénytelenek elutasítani.

Jó lenne, ha a nemzeti együttműködés kormánya az újabb szegényellenes, és csak a költségvetési bevételnövelést szem előtt tartó ötletelés helyett inkább azon gondolkodna el, hogy a keresztényi erkölccsel összeegyeztethető-e a kiszolgáltatott társadalmi csoportokra kivetett adókból, illetve súlyosan kegyeletsértő módszerek bevetésével fenntartani az elhibázott gazdaságpolitikát?