Cserbenhagyott kereskedők

Mi lesz több tízezer kiskereskedővel, akiket a pancser pénztárgépcserével ismét nehéz helyzetbe hoztak?
Az adóhatóság hétfőn közleményben tudatta, ki és milyen feltételekkel használhatja tovább régi, online kapcsolatra képtelen pénztárgépét. A tájékoztatás szerint jövő hétfőig rendelhetnek új gépet azok, akiknek nem sikerült a jövőbe látva eltalálni, hogy a korábban engedélyezett gépek közül melyiknek lesz meg később is az engedélye. Akik olyat rendeltek, amelynek később visszavonták a jogosultságát, most a NAV-nál igényelhetnek másikat. A NAV feladata a kormány által előidézett káoszt követően most az, hogy hétfőig az összesen 80 ezer (!) megrendelést lebonyolítsa, a több tízezer kisvállalkozó pedig választhat: vagy rendel másik gépet és megpróbálja a harmincezer forintos előlegét visszaszerezni, vagy kivár és reménykedik, hogy hétfőig a forgalmazója megkapja a végleges engedélyt egy másik gépére. Csak a bizonytalanság biztos, mert a vállalkozóknak fogalmuk sincs arról, mit tegyenek. Az Orbán-kormányt mindez persze nem zavarja, mert nem törődik a kisvállalkozókkal. Az MSZP elítéli, hogy a gazdaság motorját adó kis- és középvállalkozókat az Orbán-kormány a támogatásuk helyett csak megsarcolni képes. Az MSZP öt pillérre épülő választási programja a kis- és középvállalkozóknak garantálja, hogy a 2014-es kormányváltás nyertesei lesznek. Tóth Csaba, országgyűlési képviselő az MSZP kkv-kabinetvezetője