2011. március 09. 16:14

Csökkenő bérek + emelkedő (üzemanyag) árak = Fidesz

Miközben az Orbán-csomag, illetve az egykulcsos adórendszer miatt milliók élete válik egyre nehezebbé, a drasztikus üzemanyagár-emelkedés miatt az alapvető fogyasztási cikkek is egyre drágábbá válnak.

Az MSZP számára ez elfogadhatatlan, ezért változatlanul várja a kormány azonnali és nagyarányú üzemanyagár-csökkenést eredményező intézkedéseit.

"Az Orbán-kabinet folyamatosan figyelemmel kíséri az üzemanyagárak alakulását" - mondta január közepén Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője. Volna mire figyelnie a Fidesz-KDNP-kormánynak: az üzemanyagok ára hétről hétre újabb történelmi magasságokba ér, mind a benzin, mind a gázolaj ára elérte a 380 forintos sávot.

Varga Mihály ellenzékben még azt mondta, a kormánynak lehetőségében áll a probléma kezelése, a jövedéki adó csökkentését csak akarni kell. Ennek megfelelően az MSZP, amelynek üzemanyagár-csökkentő törvényjavaslata továbbra is a Parlament előtt hever, változatlanul várja a kormány azonnali és nagyarányú csökkenést eredményező intézkedéseit.

Török Zsolt,
szóvivő