Belföld, Gazdaság
2012. december 22. 15:56

Dancsó József bevitte az iskolába a politikát!

Felháborodott szülők kerestek meg bennünket, mivel a pénteki napon az orosházi (még) önkormányzati fenntartású iskolákban az általános és középiskolás gyerekeknek levelet osztottak ki azzal, hogy olvassák el, és vigyék haza a szüleiknek.

Ezt a levelet Dancsó József fideszes országgyűlési képviselő, Orosháza város polgármestere írta.

Az MSZP Orosházi Szervezete a leghatározottabban tiltakozik az ellen, hogy Dancsó József fideszes képviselő bevitte az iskolába a politikát, és a gyerekeket használta fel önös, hazug politikai céljaira. Felháborító, hogy a rossz és indokolatlan döntését, amellyel bevezeti 2013-ra a 18.000 (vagy lesz, akinek 24.000) forintos új ingatlanadót („kommunális” adót), most a gyerekeknek próbálja megmagyarázni.

Mi köze egy általános iskola első osztályába (!) járó kisdiáknak ahhoz, hogy lesz-e új adó vagy nem lesz? Miért a gyerekeket felhasználva üzent ebben a témában a szülőknek, amikor az orosházi polgárok megszólítására ott a városi közmédia?

Dancsó József hazugságokkal teletűzdelt levelével végképp elvetette a sulykot. Az MSZP a mai nap az oktatási jogok biztosához fordult, kérve az eset sürgős kivizsgálását. Ezen túl helyben megtesszük a szükséges intézkedéseket, és fogadjuk a felháborodott szülői panaszokat a 18.000@indamail.hu e-mail címen. Tűrhetetlen, ami történt!

MSZP Orosházi Szervezete elnöksége

Levél az oktatási jogok biztosának:

Tisztelt Aáry-Tamás Lajos Úr!

Felháborodott szülők kerestek meg bennünket, mi szerint 2012. december 21-én több orosházi önkormányzati iskolában is a mellékelt levelet osztották ki a tanulóknak azzal, hogy ezt a levelet olvassák el, és vigyék haza a szüleiknek.

Tekintettel arra, hogy a levél politikai célzatú, azon túl, hogy tele van hazugságokkal, kérjük az eset sürgős kivizsgálását, mivel meggyőződésünk, hogy az ilyen cselekmény törvénybe ütközik.

Orosháza, 2012. december 22.

Tisztelettel:

Fetser János,