mszp.hu | Belföld | botrány Debrecen Fidelitas
2016. szeptember 30. 11:34

Debrecen nem lehet a gyűlölet városa!

Csütörtökön Debrecenben az MSZP Nőtagozata "Szeretettel a gyűlölet ellen!” címmel villámcsődületre, majd plakátkiállításra hívott mindenkit, aki elutasítja a gyűlöletet, aki békében, szeretetben szeretne Magyarországon élni. A demonstráció résztvevői alkotmányos jogukkal élve kívánták kifejezni, hogy a népszavazást álságosnak, hazugnak tartják, és arra kérték a magyar embereket, maradjanak otthon október 2-án.

A rendezvényen többségében nők vettek részt. A békés, csendes eseményt a Fidelitas helyi aktivistái zavarták meg. Az ellentüntetők  ordítoztak, alpári, nyomdafestéket nem tűrő kifejezésekkel próbálták heccelni a flashmob résztvevőit. Példát mutattak abból, hogy milyen is az a jobboldali kultúra, amelyet a Fidesz meg akar védeni. Sajnos az üvöltözésük agresszivitással is párosult, a résztvevők fizikailag is fenyegetve érezték magukat. Az ifjoncok hangadója szinte a tettlegességig fajuló módon akadályozta meg, hogy az MSZP kitelepülő pultjához a résztvevők hozzáférjenek. Csak a rendezvény szervezőinek határozottságán múlt, hogy nem tört ki verekedés.

A Fidesz tanoncai megmutatták, hogy milyen Orbán pártjának igazi arca. Valószínűleg próbaidős fideszes újoncok lehetnek, akiknek meg kell szolgálniuk, hogy ők is trafikhoz jussanak, vagy ők is részesedjenek az "alkotmányos költség"-ből. Ehhez tegnap sikeresen megtették az első lépéseiket.

Felszólítjuk a Fidesz megyei, Debrecen városi vezetőit, hogy a nyilvánosság előtt nyilatkozzanak arról,  egyetértenek-e a Fidelitas aktivistáinak az emberi jóérzést durván sértő akciójával! Nyilatkozzanak arról, hogy szerintük belefér-e a demokratikus rendbe, egy békés rendezvény ilyen alpári módon történő megzavarása! Tényleg ilyen bajban van a Fidesz, hogy nemtelen eszközökkel kell egy baloldali párt rendezvényét megzavarni?

Felszólítjuk a Hajdú-Bihar megyei rendőrfőkapitányt,  vizsgálja ki, miért nem történt a rendezvény ideje alatt gyors és szakszerű rendőri intézkedés, miért hagyták a jelenlevő rendőrök, hogy az ellentüntetők hangadója randalírozzon?

A Nőtagozat  nevében a város minden lakójától elnézést kérünk – a Fidelitas aktivistái helyett – azért, hogy Debrecen szimbolikus helyszínén, a Kossuth téren méltatlan, a köznyugalom megzavarására alkalmas agresszív cselekedeteket láthattak. Bízunk abban, hogy a szabadság egykori őrvárosa nem lesz a gyűlölet városa.

Debrecen, 2016. szeptember 30.

Dr. Gurmai Zita
az MSZP Országos Nőtagozatának elnöke