Deutsch Tamás sportvezetőként és emberileg is megbukott

Deutsch Tamás, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke a Magyar Narancsnak adott interjújában kifejtette, hogy szerinte a fogyatékkal élő sportolók nem érdemlik meg ugyanazt a pénzt, amit az ép olimpikonok. Deutsch Tamás nem először hagyja cserben az általa képviselni hivatott paralimpikonokat: ő tett ugyanis javaslatot arra, hogy Gömöri Zsolt, a bizottság korábbi elnöke fogyatékkal élő sportolók támogatásából fizesse ki devizahitelét. Gömöri a botrányok miatt lemondott, Deutschból pedig megbízott elnök lett.

Deutsch Tamás nemcsak a paralimpikonok képviseletére alkalmatlan, de Magyarország képviseletére is a világ sportolói, szurkolói és sportvezetői előtt is. Aki 2015-ben szemrebbenés nélkül kimondja, hogy azért venne el pénzt sportolóktól, mert fogyatékkal élnek, az sportvezetőként és emberileg is megbukott. Deutsch Tamás sorsa innentől a Fidesz felelőssége: aki ezt a gyalázatos mondatot szó nélkül hagyja, az egyetért a fogyatékkal élők megkülönböztetésével. Deutsch Tamásnak azonnal vissza kell adnia megbízatását, mert nem először hagyta súlyosan cserben az országért küzdő sportolókat.

Kunhalmi Ágnes,
a sportért is felelős Kulturális bizottság alelnöke