2012. május 21. 11:40

Domokos László megfelelési kényszere

Domokos László pártfeladatát teljesíti, egyben magát minősíti azzal, hogy előkészítetlennek titulálja a 2007 és 2010 között uniós forrásból megvalósult beruházásokról szóló kormányzati döntéseket, miközben nem vitatja, hogy a pályáztatás az európai és a magyar jogszabályi előírásoknak megfelelőn történt.

Domokos László azonban ezzel sem éri be, és egy olyan, tisztán pártpolitikai megállapítást is tesz, amely a szakmai etika látszatát sem igyekszik fenntartani. Azt állítja ugyanis, hogy az immár két éve regnáló
Orbán-kormány bukott gazdaságpolitikája, a magyar gazdaság európai szinten is brutális visszaesése esetenként több mint ötéves kormányzati döntések következménye. Alighanem ezt hívják beteges megfelelési kényszernek.

A nemzeti együttműködés jegyében arra kérjük a Fidesz parlamenti padsorából az Állami Számvevőszékbe átültetett Domokos Lászlót, ne csigázza tovább a hazai és a nemzetközi közvéleményt. Adjon már most prognózist a következő negyedéves GDP-re, és a borítékolható visszaesést a változatosság kedvéért fogja rá a nyuszira, mint talán az egyetlen közszereplőre, akit a Fidesz az elmúlt két évben még nem tett felelőssé a saját kudarcáért.

Az emberek pedig majd eldöntik, hogy a pénztárcájuknak, vagy a fideszes politikusok mesedélutánjain elhangzó szánalmas magyarázatoknak higgyenek inkább.

Tukacs István,
országgyűlési képviselő