mszp.hu | Belföld | Donáth-szobor
2016. február 28. 13:53

Donáth György szobra nem kerülhet a Hadtörténeti Múzeumba!

Jóérzésű emberek határozott tiltakozása megakadályozta, hogy Donáth Györgynek a Páva utcánál szobrot avasson a Fidesz-rezsim, ám a hírek szerint most a Hadtörténeti Múzeumban helyeznék el a meggyőződéses antiszemita és fajvédő politikus szobrát.

A múzeum feladata nem a rezsim által favorizált antiszemita és fajvédő politikusok legitimálása, hanem a "magyar és kapcsolódó egyetemes hadtörténelem tárgyi emlékeinek kutatása, feltérképezése, feltárása és rendszerezése". Tartsák távol a honvédelmi intézményeket és a honvédséget a politikai játszmáktól!

Emberek milliói estek áldozatul és honvédek százezrei meneteltek az értelmetlen halálba azon ideológia miatt, amit Donáth képviselt. Egyértelmű, hogy szobra nem kaphat helyet a Hadtörténeti Múzeumban! Ezért írásbeli kérdéssel fordulok a Honvédelmi Minisztériumhoz a szobor ügyében!

A kormánynak eszébe se jusson a Donáth-szobrot a Hadtörténeti Múzeumban kiállítani! Ha mégis megpróbálnák, elvárjuk, hogy a Honvédelmi Minisztérium ezt akadályozza ezt meg!

Demeter Márta
országgyűlési képviselő