mszp.hu | Belföld | Rogán Antal vagyon mutyi
2014. március 31. 17:39

Egy a tábor, egy a lopás: Rogán Budán ’pasáskodik’

Orbán Viktor vonja vissza Rogán Antal képviselőjelöltségét Budapest 1. számú országgyűlési választókerületéből – szólította fel a Fidesz elnökét Kerék-Bárczy Szabolcs. A kormányváltók jelöltje szerint meg kell állítani Rogán és barátainak harácsolását, nem folytatódhat a visszaélés a közpénzekkel és a közhatalommal. Sem Rogán Antal, sem a Fidesz nem érdemli meg, hogy ezt folytassák.

- Ekkora vagyonra nem lehet úgy szert tenni, ha valaki soha nem dolgozott a magánszektorban. Márpedig Rogán Antal sosem mérette meg magát a versenyszférában – jelentette ki Kerék-Bárczy Szabolcs, a kormányváltó szövetség országgyűlési képviselőjelöltje. Mint nemrégiben kiderült, Rogán Antal és felesége egy budai luxus lakóparkban két lakást is vásárolt, ebből alakították ki otthonukat. A Pasa Parkban lévő ingatlanjaik értéke százmillió forintos nagyságrendet képvisel.

Rogán vagyonosodása azért is feltűnő, mert feleségének nincs jól fizető állása, és amerikai nagybácsitól örökölt mesés vagyonról sem hallani. Valószínűleg ekkora vagyon csak két úton szerezhető: a közpénzek megdézsmálásából vagy korrupcióból - tette hozzá Kerék-Bárczy Szabolcs. Ennek kapcsán felmerül a kérdés, hogy vajon Csetényi Csaba testvére, Zsuzsanna a két szép szeméért vagy valamilyen ellenszolgáltatásért nyert jogot két dohánybolt üzemeltetésére? Mert nem valószínű, hogy sok éve, több évtizede trafikosként dolgozó polgároknál meggyőzőbb pályázatot nyújtott be. Továbbá a Rogán társasházi szomszédjaként is elhíresült Csetényi cége, a Hamu és Gyémánt Kft. hogyan nyert tavaly 120 millió forintos önkormányzati kommunikációs tendert, amit az V. kerületi polgárok adójából finanszíroznak?

- Egy a tábor, egy a lopás: a Fidesz belterjes maffia képét mutatja, amit jól tükröz az V. kerületi önkormányzat is. Nemcsak Rogán tollasodott meg rejtélyes módon, hanem alpolgármestere, Puskás András is. Együtt gyarapodnak, együtt birtokolnak lakást, hatalmat, együtt juttatnak csókosoknak adófizetői pénzeket – állította Kerék-Bárczy. Véleménye szerint meg kell állítani Rogán és barátainak harácsolását. Ha újabb esélyt kap Rogán, akkor nyilván nemcsak az V., hanem az I., a VIII. és a IX. kerület polgárainak a vagyonát is megdézsmálja, abból is juttat majd barátainak.

- Rogán nem érdemel több esélyt, nem folytatódhat a visszaélés a közpénzekkel és a közhatalommal. Ne engedjük, hogy Orbán Viktor ígérete szerint így folytassák – mondta a képviselőjelölt. Végül arra bíztatott mindenkit, hogy szavazzanak a kormányváltó erőkre április 6-án.