Egy év gázdrágító nyerészkedés után már a Fidesz is támogatja az MSZP árcsökkentő javaslatát

Már a Fidesz is támogatja az MSZP energiaár-csökkentő kezdeményezését. Németh Szilárd ugyanis pártja eddigi álláspontját újragondolva vasárnap azt mondta: „akár kétszámjegyű is lehet” a gázárcsökkenés a kedvező világpiaci folyamatoknak köszönhetően.

Az MSZP már egy éve követeli, hogy a Fidesz-kormány adja olcsóbban a már csaknem felére csökkent árú gázt. Orbán Viktor kormánya egy éve adja drágán az olcsón beszerzett gázt, egy éve nyerészkedik a Fidesz a magyar családok rezsiszámláin. Egy éve követeljük Németh Szilárd pártjától, hogy ami olcsó, azt adják is olcsón!

Ezért kezdeményezte ismét az MSZP, hogy a lakossági földgázszámlák az átlagfogyasztás mértékéig 20 százalékkal, az áram- és távhőszámlák pedig 10-10 százalékkal csökkenjenek. A kormánynak be kell fejeznie az energiadrágító nyerészkedést!

A Fidesz szavazza meg az MSZP energiaár-csökkentő javaslatát, ne hagyjuk, hogy az Orbán-kormány a mesterségesen magasan tartott lakossági árakkal tovább nyerészkedjen a magyar embereken!

Tóth Bertalan,
frakcióvezető-helyettes