Egy éve várjuk a kitiltási lista bemutatását és magyarázatát

Egy éve robbant az amerikai kitiltási botrány, egy éve várja a közvélemény, hogy megtudja, Vida Ildikó menesztett NAV-elnök mellett kik vannak még rajta az USA-ból korrupció miatt kiutasított magas rangú állami és üzleti vezetők listáján. A magyar emberek egy éve várják az Orbán-kormány válaszát: kik és milyen korrupciós ügyek miatt nem léphetnek be az USA-ba?

Magyarország ma is várja a listát, a Fidesz azonban ma is csak sunnyog, a kormánypártnak köszönhetően ma sem látni tisztán az ügyben, pedig ez lehetne az évi 1000 milliárdos adócsalások felszámolásának kezdőlépése. Nem véletlen, hogy az elmúlt egy évben Orbán Viktor vált a világ második legkorruptabb vezetőjévé Vlagyimir Putyin mögött.

Botrány a botrányban, hogy az adókból beszedett milliárdok ellopása miatt éppen azokra nem jut semmi, akik az országot nap, mint nap működtetik. A korrupt kormány ma is magára költi az emberek pénzét ahelyett, hogy az egészségügyi dolgozók, a pedagógusok, a rendőrök, vagy a közigazgatási alkalmazottak gyalázatosan alacsony fizetését emelné.

A kitiltási botrány kivizsgálása csak a velejéig korrupt Fidesz-kormány elszámoltatásának első lépése lesz. A kormányváltás után ki fog derülni az is, hogy lopja szét a fideszes menedzsment az állami gazdaságokat, kik a fideszes brókerbotrány, a trafikmutyi vagy éppen a fideszes földrablás igazi felelősei.

MSZP