Egy stadion ára

Élesen bírálta szerdán Budapesten a kormány politikáját az MSZP elnöke. Azt mondta: ha kormányra kerülnek, nem olyan "idióta" gazdaságpolitikát és "perverz" társadalompolitikát fognak folytatni, mint amilyet a jelenlegi kabinet folytat.

Mesterházy Attila az MSZP és az Együtt-PM Pest megyei országgyűlési képviselőjelöltjeinek bemutatásán kijelentette: mennie kell annak a politikának, amely a stadionépítést választja a gyermekéhezés megszüntetése helyett. Hozzátette: Magyarországon 470 ezer gyerek éhezik, és egy stadion árából nagyjából meg lehetne oldani a gyermekéhezés problémáját.

Az MSZP elnöke megerősítette, többkulcsos, progresszív adórendszert szeretnének, de annak kulcsait nem tudják még megmondani. Hozzátette ugyanakkor, hogy adót akarnak emelni a gazdagoknak, mert nagyobb szolidaritást várnának tőlük, a kisebb keresetűeknek pedig adni szeretnének.

Szerinte fájni fog, ha a Fidesz marad kormányon. Úgy fogalmazott: "Ha mi leszünk kormányon, akkor nem fájni fog, hanem hétről hétre, napról napra, évről évre (...) mindig jobb lesz az embereknek, mert nem ilyen idióta gazdaságpolitikát fogunk alkalmazni, nem ilyen perverz társadalompolitikát fogunk alkalmazni és nem hagyunk az út szélén már lassan 4-4,5 millió embert".

A pártelnök fenntarthatatlannak ítéli a rezsicsökkentést, mert már most vannak olyan települések, ahol a közszolgáltatók csődbe kerültek. Mesterházy Attila közölte, lehetne ezt igazságosabban csinálni, volumen- és jövedelemkorláttal, így többet lehetne adni a szegényeknek. Szerinte hosszabb távon, fenntartható módon is lehet csökkenteni a rezsit fűtéskorszerűsítéssel, szigeteléssel, de csökkenteni kell az alapvető élelmiszerek árát is.