Kósa Lajos közlemény Debrecen
2013. november 14. 14:56

Egyenes beszéd?

"Lélegzetét visszafojtva" várja Debrecen apraja és nagyja, hogy pénteken mit közöl a város első embere. Kósa Lajos újra indul-e a polgármesteri székért, vagy inkább a magyar parlamentben politizál tovább? (Bár Brüsszelről is hallani folyosói pletykákban.)

Az MSZP Hajdú-Bihar megyei Területi Szövetsége azonban szívesebben hallana arról, hogy vajon mit felel Kósa Lajos polgármester hajdúszoboszlói kollégája nyílt levelére, amelyben Sóvágó László polgármester azt tudakolja, hogy a debreceni adóssághalom átvállalásával egy időben elismerik-e az adófizetők áldozatvállalását, köztük például az adósságot nem felhalmozó hajdúszoboszlóiak segítségét?

Mert Kósa Lajos trükkös ember:
a város eladósításával hatalmas, jobbára kihasználatlan épületeket „húzott fel” (például Kölcsey Központ, Főnix csarnok, Latinovits Színház), majd most az adófizetőkkel kifizetteti a számlát.

Közben pedig magát és városvezetését dicsőíti az elért eredményekért. Kósa Lajos elsőként 2011-ben állami segítséggel saját svájci frankos hitelétől szabadult meg, most pedig a város nyakára hozott tízmilliárdokat fizetteti meg az állammal, így rajtuk keresztül a nem debreceni állampolgárokkal is.

Természetesen az is erős csúsztatás, hogy Debrecen immár megszabadul adósságaitól, hiszen a néhány éve országos mintaként reklámozott Debreceni Vagyonkezelő Holding mintegy 11 milliárdos adóssága továbbra is fennáll, azt tovább nyögik a vízdíjakon és a távfűtési számlákon keresztül a debreceniek.

Kósa Lajos mindezekről azonban valószínűleg hallgat majd pénteken, mint ahogy minden bizonnyal arra sem kaphatnak majd megnyugtató választ a debreceniek, hogy vajon az Ő pénzükből nyaral-e több debreceni elöljáró jelenleg is a napfényes Floridában, ahogy azt a Vagy.hu újságíró kiderítették.

Polgármester Úr ezekről a kérdésekről beszéljen őszintén a debrecenieknek és az összes magyar adófizetőnek.

MSZP Hajdú-Bihar megyei Területi Szövetsége