mszp.hu | Emberi Jogok Világnapja közlemény
2016. december 10. 17:13

Egyenlő lehetőségeket az urak és szolgák rendszere helyett!

Az MSZP közleménye az emberi jogok világnapja alkalmából

A magyar kormány nem lehet büszke az emberi jogok világnapja alkalmából: az Orbán Viktor kormányozta Magyarországot a jogállamiság szempontjából mára olyan államok is lehagyják, mint Ghána, Botswana, Chile, Uruguay és az Egyesült Arab Emírségek. Ma Magyarországon a kormány egyenesen hadat visel az emberi jogok ellen: a Fidesz tisztviselői és álciviljei sorra vonják kétségbe azt is, hogy ezek léteznek. A kormány az emberi jogok világnapját azzal ünnepelte, hogy menekülteket költöztetett a fagypont alatti hőmérsékletben zárt helyekről sátrakba – azt követően, hogy átverte és kifosztotta őket.

A Fidesz hat éves kormányzása alatt magyarok milliói váltak alsóbbrendű állampolgárokká: nyugdíjasok, szegények, otthontalanok, rokkantak, kiszolgáltatottá váló munkavállaló férfiak és nők, megalázott tanárok és egészségügyi dolgozók, a magyar gyerekek harmada szegénységben él. Az MSZP az urak és szolgák világa helyett egyenlő lehetőségek országát akarja felépíteni. Töretlenül hiszünk az emberi jogok eszméjében, amelyek békét és fejlődést hoztak Európának évtizedeken át. Ahhoz, hogy a hatalmi arrogancia és cinizmus helyett a kormány lehetőséget biztosítson a szegényeknek és jogfosztottaknak az előrelépésre, gyökeres változásra, az emberi jogok kiteljesedéséért küzdő kormányzatra van szükség.