mszp.hu | Belföld | trafikmutyi közlemény
2014. július 01. 17:40

Egyéves a trafikmutyi, hozzák nyilvánosságra a dokumentumokat!

Az MSZP a trafikmutyi egyéves évfordulója alkalmából elvárja, hogy a kormány minden, a trafikpályázatokkal kapcsolatos dokumentumot azonnal hozzon nyilvánosságra!

Egy éve nyíltak meg az első Nemzeti Dohányboltok. Ez idő alatt csaknem 40 ezer trafik és kisbolt tulajdonosa tönkrement, illetve jelentős bevételkiesést szenvedett el. A legális dohánypiac a felére zsugorodott, a költségvetés bevételkiesése csak idén minimum 15-20 milliárd forint. A virágzó dohánypiaci feketekereskedelem további 40-50 milliárd forint állami bevételkiesést okoz, a fiatalok pedig jóval egyszerűbben és olcsóbban jutnak ellenőrizetlen csempészcigarettához, mint egy éve. A 24 órán át nyitva tartó, alkoholt is árusító dohányboltok szinte vonzzák a bűnt: ezt a trafikok környékén élő lakók, és a kirabolt trafikok alkalmazottai egyaránt tanúsíthatják.

Ennyi károkozás után az a legkevesebb, hogy a Fidesz-kormány magyarázatot ad arra, miért történt mindez. Ki a felelős a rossz döntésekért? A kisemmizett kereskedők még most is válaszra várnak. Ezért elvárjuk, hogy minden, a pályázatokkal kapcsolatos dokumentumot azonnal hozzanak nyilvánosságra!

Budai Bernadett
szóvivő