Együttműködés Budapest jövőjéért

Az elmúlt két és fél évben Magyarország és benne Budapest fejlődése megtorpant. Egyre nagyobb a reménytelenség, tömegek kerülnek az elszegényedés, a lecsúszás közelébe. A biztonság egyre inkább elfoszlik, az életminőség napról napra érezhetően romlik. Budapest különösen megszenvedi ezeket az éveket.

A következő választás tétje, hogy ez a helyzet megváltozzon. Ehhez nem elég leváltani a kormányt és a budapesti városvezetést. Új irányt kell szabnunk a városnak, amely nem csak helyreállítja az okozott károkat, de újraindítja a város fejlődését is. Ezt az irányt közösen kell megfogalmaznunk és megvalósítanunk Budapesttel, együtt kell elindítanunk a város közösségeivel, civil és politikai szervezeteivel. Együtt kell dolgoznunk, hogy Budapest megújulása fenntartható, tartós jövőhöz vezethessen.

Ezért a mai napon az MSZP Budapesti Szervezete felkérő levelet juttatott el 12 demokratikus ellenzéki közösséghez és politikai szervezethez. Együttműködésre, a főváros jövőjének megvitatására hívjuk a város ellenzéki közösségeit, a felkéréssel együtt eljuttattuk az MSZP Budapesti Várospolitikai Stratégiája alapelveit is.

Molnár Zsolt,
az MSZP budapesti elnöke