Belföld | ételosztás közlemény Budapest
2014. január 16. 16:23

'Éhezők viadala'

Budapest mai városvezetése nem nézi jó szemmel, ha a szegényeken valaki segíteni akar. Több ételosztás hiúsult meg ugyanis amiatt, hogy a város nem adott ki közterület-használati engedélyt.

A hivatali közleményből pedig kiderült, hogy az a bizonyos „vezetői szint” szerint ki a hibás: az éhes budapestiek.

„Többször kifogásolták a panaszosok az ételosztás helyszínén – különösen a Blaha Lujza téren – tapasztalható állapotokat” – áll a közleményben. Nos, tisztelt városvezetés, mi is láttuk, olvastuk a panaszokat. Azok viszont arról szóltak, hogy soha nem látott hosszúságúak ezek a sorok, s nem csupán a hosszuk, a sorban állók is változtak. A hajléktalanok mellett rengeteg a nagycsaládos, a fiatal szülő és a nyugdíjas.

Értjük, hogy mi az Önök problémája: a láthatóság. A hajléktalanok „eltüntetése” nem elég, az éhes budapestiek látványa is zavarja Önöket. Nem illik bele a jobban teljesítő NER világába.

A közleményben ismét előjön Tarlósék varázsszava, amit hajléktalan-ügyben is oly sokszor elsütöttek: a közterületek rendeltetésszerű használatának biztosítása. Ám ha éhező embereknek kell enni adnunk, az vészhelyzet, ami felülír minden „rendeltetésszerűséget”.

Ismét elmondjuk: attól, hogy nem látjuk, a nyomor még létezik. Aki pedig gátolja az ételosztást, az cinkosa azoknak, akik idáig juttatták a budapestiek egy részét.

Lendvai Anna,
fővárosi képviselő