mszp.hu | Belföld | nemzeti parkok
2014. december 16. 12:22

El a kezekkel a nemzeti parkok földjeitől!

Felszólítjuk a kormányt: vonja vissza azt a javaslatát, amely a fideszes haverok prédájává tenné a nemzeti parkok földjeit!

Soha nem voltak akkor veszélyben nemzeti parkjaink, mint most, amikor a korrupt kormány a földmutyit vezénylő NFA kezelésébe adja védett természeti területeink egy részét!

A nemzeti parkok önálló gazdasági tevékenységének megszüntetését előkészítő javaslat elveszi az amúgy is 40%-os költségvetési elvonással sújtott nemzeti parkok földjeit – s ezzel megnyílik annak lehetősége, hogy védett területeink a „mészároslőrincek” és egyéb fideszes haverok – műkörmösök, ügyvédek és más nyerészkedők – kezébe jussanak.

Ezzel a lépéssel a kormány nem csak a nemzeti parkok önállóságát sodorja veszélybe, hanem értékes munkahelyeket is megszüntet olyan hátrányos helyzetű térségekben, mint például Aggtelek, Hortobágy és az Őrség.

Most, hogy véget ér a parlamenti ülésszak, még nem késő cselekedni. Felszólítjuk a Földművelésügyi Minisztériumot: vonja vissza jelenlegi javaslatát, és tavaszig kezdeményezzen konzultációt az érintett nemzeti parkokkal, valamint a természetvédelmi civil- és szakmai szervezetekkel.

Csak így biztosítható hosszú távon természetei értékeink jövője, s az, hogy egyetlen négyzetméternyi védett terület se juthasson a fideszes földmaffia kezébe!

Beke Károly,
az országos elnökség tagja