2011. április 21. 10:11

Elég a fideszes rokonokból, ”házimunka” helyett köz-foglalkoztatást!

Schmitt Pál unokaöccse, Pálffy István felesége vagy épp Balsai István fia után ma újabb kormánypárti politikusról derült ki, hogy a ”családbarát” foglalkoztatás híve. Az MSZP felszólítja a Fideszt, hogy fejezze be a rokonok ”házi” alkalmazását, s törődjön végre az elhibázott gazdaságpolitikája miatt munka nélkül maradókkal!

Egy évvel ezelőtt a Fidesz-KDNP a kormány előtt álló legfontosabb feladatnak a foglalkoztatás növelését tekintette, s a rá jellemző szerénységgel egymillió új munkahely megteremtését ígérte.

Ennek ”érdekében” szét is zúzta a Bajnai-kormány által életre hívott és sikeresen működtetett Út a munkába programot, bevezette a gazdagoknak kedvező, az alacsonyabb jövedelműeket pedig sújtó, de ”legalább” a foglalkoztatást sem bővítő egykulcsos adórendszert, és befagyasztotta a vállalkozásfejlesztésre szánt uniós források kifizetését.

Az ”eredmény”: mínusz százezer munkahely nem egész egy év leforgása alatt.

Közben pedig azt halljuk, hogy Schmitt Pál, Pálffy István, Balsai István, Kontrát Károly, Czira Szabolcs, Petykó Zoltán, Gelencsér Attila és más kormánypárt-katonák után ma Mátrai Márta, Kaposvár országgyűlési képviselője is csatlakozott a Fidesz ”családbarát” foglalkoztatáspolitikai kabinetjéhez. Az egyik napilap információi szerint a Fidesz frakcióvezető-helyettesének testvére – mit tesz Isten! – pályáztatás nélkül lett a Somogy Megyei Önkormányzat cégének vezére.

Elfogadhatatlan, hogy miközben a munkanélküliek száma folyamatosan nő, az ellátásuk pedig csökken, a kormánypári politikusok lassan egymás ölébe ültetik a rokonaikat, barátaikat az államapparátusban. Felszólítjuk a Fideszt, hogy fejezze be a rokonok ”házi” alkalmazását, és törődjön végre az elhibázott gazdaságpolitikája miatt munka nélkül maradókkal is!

Akit felháborít a növekvő munkanélküliség, aki nem mer betegszabadságra menni, nehogy a kormány táppénzcsalónak kiáltsa ki, vagy akinek egyszerűen csak elege van a Fidesz-KDNP-kormány ”családbarát” foglalkoztatáspolitikájából, hallassa a hangját május elsején az MSZP városligeti nagygyűlésén!