2012. szeptember 06. 11:05

Elég az orbáni hazugságokból és a megszorításokból!

Orbán Viktor sárvári listájában egyértelművé tette, milyen további megszorításokra készül. Ezek okaként álságos módon nem saját, tragikus gazdaságpolitikáját, hanem az IMF-fel való megállapodást jelölte meg.

Az MSZP felszólítja a miniszterelnököt: fejezze be a hazudozást és az országot nyomorba döntő, megszorító politikáját!

A sárvári Fidesz-frakciógyűlésen világossá vált, hogy Orbán Viktor az IMF-megállapodásra hivatkozva újraírná a költségvetést, ami számos megszorítást tartalmazna: az szja-kulcs emelését, a családi adókedvezmény, illetve a családi pótlék megszüntetését, a nyugdíjak, illetve bércsökkentését.

Kormányoldalról már a vasutas szakszervezetekkel való egyeztetésen elhangzott, hogy az elvonásokat, a megszorításokat az IMF-re kell fogni. De maga a miniszterelnök is ugyanerről a módszerről beszélt nemrégiben a nagyköveti értekezleten.

Orbán dilettantizmusa, Matolcsy elhibázott gazdaságpolitikája okozta Magyarország gazdasági bajait. Az egykulcsos adórendszer, a fölösleges luxusköltekezések, a meggondolatlan cégvásárlások vezettek ahhoz a helyzethez, amelyek nemcsak az ország teljes gazdaságát sodorták veszélybe, de megnehezítették minden ember életét, sokakat pedig éhezésbe, a teljes nélkülözésbe taszított.

Az Orbán-Matolcsy tandem válságot válságra halmoz, csaknem harminc új adót vezetett be, egyik megszorítás követi a másikat.  A Fidesz gazdaságpolitikája nem más, mint puszta pénzbehajtás.

Az MSZP leghatározottabban felszólítja Orbán Viktort, hogy fejezze be álságos, bűnbakkereső politikáját, ismerje be, hogy a kormány kétéves gazdaságpolitikája csődöt mondott! Fejezze be a megszorításokat, a társadalom totális elszegényítését! Minden perc, amit Orbán Viktor az ország élén tölt, árt a nemzetnek. Az országnak hozzáértő miniszterelnökre és szakértő pénzügyminiszterre van szüksége!

A miniszterelnök adjon határozott, egyértelmű választ arra, hogy a kormány miért folytatja a tárgyalásokat az IMF-fel, ha a nemzetközi szervezet szerinte ennyire elfogadhatatlan feltételeket támasztott?

Török Zsolt,
az MSZP szóvivője