eszon.hu | Belföld | adománygyűjtés Miskolc
2015. július 15. 16:57

Élelmiszeradomány-láda az MSZP-nél is

A ládába tartós élelmiszereket helyezhetnek el az adományozók, hogy azokat onnan vehessék ki a rászorulók.

Élelmiszeradomány-ládát szereltek fel a Vöröskereszt munkatársai kedden az MSZP Miskolc Corvin utca 9. szám alatti székházának falára, miután a párt is csatlakozott az Észak-Magyarország napilap által elindított, s a megyei Vöröskereszt által koordinált akcióhoz.

A Magyarország 11 városában és külföldön is több helyen sikeres kampány lényege, hogy a ládába tartós élelmiszereket (például lisztet, cukrot, konzerveket, kenyeret, péksüteményeket) helyezhetnek el az adományozók, hogy azokat onnan vehessék ki a rászorulók. Bárki tehet a ládába, s bárki ki is vehet belőle. Annyit kérnek csupán a szervezők, hogy romlandó élelmiszereket ne adományozzanak, a rászorulóktól pedig azt, hogy az adományokat lehetőleg ne az utcán fogyasszák el.

Első körben egyébként négy ilyen ládát helyeztek ki Miskolcon: egyet a most felújított, Búza téri görögkatolikus templom parkolójában, egyet a Szimbiózis Alapítvány Batyu-Téka étterménél (Arany János utca 4.), egyet a Vöröskereszt Győri kapu 123. szám alatti székházánál, egyet pedig az MSZP székházánál. A szekrénykéket naponta takarítják, s átválogatják az esetleg bennük maradt adományokat.