mszp.hu | Belföld | közlemény főváros
2014. május 30. 13:29

Elfogadhatatlan a Fidesz önkormányzati javaslata

A kormány végképp irányíthatatlanná akarja tenni Budapestet.

Végképp irányíthatatlanná tenné, és 23 részre szakítaná Budapestet a Fidesz bejelentett önkormányzati javaslata. A kormányban annyira félnek az őszi önkormányzati vereségtől, hogy inkább teljesen felszámolnák a budapestiek demokratikus döntéshozatalát.

Kósa Lajos és Rogán Antal bejelentése szerint most arra készülnek, hogy a kerületi polgármesterek gyűlésévé alakítsák a Fővárosi Közgyűlést. Ez a megoldás végképp városrészi érdekek irányíthatatlan káoszává züllesztheti Budapest kormányzását. A bejelentett ötlet felerősíti majd a kerületek közti erőforrásharcot, így egy-egy főút felújítása, városi szintű beruházás elindítása a korábbiaknál is több akadályba ütközik majd. Az új rendszerben tömegesen állnak majd elő egyik oldalon felújított, a másikon leromlott utak, kerületenként változó szabályok – az élet minden területén.

A döntést semmilyen szakmai érv nem támasztja alá. A Fidesz egyetlen oka a félelem: félnek Budapest akaratától, félnek attól, hogy Budapest ősszel leváltja a Fideszt. Ezzel a törvénymódosítással a bukást nem kerülhetik el. Budapest váltani akar és váltani is fog ősszel – akárhogy trükköznek.

Ezért követeljük, hogy a szóban ismertetett javaslatot elő se terjesszék az Országgyűlésben. Ne rombolják le Budapest kormányozhatóságát, mert azzal az itt élő budapestieknek, sőt, az egész országnak okoznak súlyos kárt!

Horváth Csaba,
fővárosi frakcióvezető