mszp.hu | Belföld | Esélyegyenlőség
2016. október 20. 14:18

Elítéljük az egri ultrák zsidózását és buzizását!

A szerda esti Eger-MTK női kézilabda kupameccsen a hazai szurkolók egy csoportja minősíthetetlen hangnemben gyalázta a vendégcsapatot az egerhirek.hu beszámolója szerint.
Az alpári buzizásra és alig burkolt zsidózásra nem mentség az elkövetők fiatal kora és ittassága. A felelősség ugyanakkor nem őket, hanem elsősorban azokat terheli, akik az elmúlt években a gyűlöletet a közgondolkodás, sőt a kormányzás szintjére emelték. Beérett a Jobbik másfél évtizedes uszító munkája, és a Fidesz másfél éves gyűlöletkampánya.

Örömteli, hogy az Eszterházy KFSC vezetői és játékosai azonnal elítélték a vállalhatatlan szurkolói megnyilvánulásokat. Mivel azonban oktatási intézmény falai között történt a gyalázkodás, az egyetem vezetésének hivatalból rektori vizsgálatot kell indítania.

Kérdezzük Eger fideszes polgármesterét: mikor kíván megszólalni? Elfogadhatónak tartja-e, hogy a városában bármilyen sporteseményt antiszemita és homofób rigmusok kísérjenek?

Kíváncsian várjuk az egri szkinhedmozgalom egykori oszlopos tagjának, jelenleg az Országgyűlés jobbikos alelnökének, Sneider Tamásnak a reagálását is. A magát újabban néppártinak nevező Jobbik vajon hajlandó elhatárolódni?

Az MSZP elítéli az egri ultrák zsidózását és buzizását, és Magyarország minden településén a kirekesztés elleni határozott kiállásra kéri a társadalmi békében érdekelt, jóérzésű magyar demokratákat.

MSZP