mszp.hu | Belföld | közlemény lőszergyár
2016. január 21. 10:37

Elképesztő, hogy a terrorveszélyt emlegető Fidesz-kormány lőszergyár építését szorgalmazza a turizmusból élő Balatonfűzfőn!

A Fidesz-kormány támogatásával, sőt biztatására újra akarják indítani a lőszergyártást Balatonfűzfőn, méghozzá óriási kapacitással. Erről tájékoztatta szerdán egy lakossági fórumon a helybélieket Marton Béla polgármester.
Az MSZP elképesztőnek tartja, hogy miközben a kormány terrorfenyegetettségre hivatkozva szükségállapot kihirdethetőségére kér felhatalmazást, robbanószer gyártását szorgalmazza egy idegenforgalmi övezet közvetlen közelében. Mindezt ráadásul úgy, hogy a helyi önkormányzatot az engedélyezési eljárásba nem vonták be.

Az MSZP támogatja annak a helyi népszavazásnak a kiírását, amely megakadályozhatja ezt a veszélyes tervet! Ezen kívül írásbeli kérdést nyújtunk be az engedélyezésért és a támogatás odaítélésért felelős miniszternek. Tudni akarjuk, hogy milyen előzetes vizsgálat előzte meg a beruházás kormányzati támogatását? Kinek, és milyen az érdeke fűződik ahhoz, hogy Magyarország legfrekventáltabb idegenforgalmi övezetében magas kockázattal járó ipari tevékenységet indítsanak újra?

Botrányos, hogy a térség fideszes országgyűlési képviselője, Kontrát Károly államtitkár csak akkor hallja meg a helyiek hangját - például a várpalotai azbeszt esetében -, amikor az érintett polgárok már ellenállást tanúsítanak!

Az MSZP szerint a korábbi balesetekre és a frekventált idegenforgalmi környezetre tekintettel Balatonfűzfőn nincs helye egy óriási kapacitású lőszergyárnak!

Dániel Mária Magdolna,
választókerületi társadalomszervező