mszp.hu | Belföld | Honvédelem
2016. január 25. 16:45

Elkészült az MSZP terrorizmus elleni koncepciója: várjuk a Fidesz válaszát!

Az MSZP ma minden parlamenti képviselővel rendelkező pártnak megküldte a terrorizmus elleni hatékonyabb fellépésről szóló szakmai koncepcióját. Most már a parlamenti pártok előtt fekszik egy olyan javaslat, ami terrortámadás bekövetkezése vagy annak közvetlen veszélye esetén egyszerre biztosítja a kormány számára az azonnali hatékony fellépés lehetőségét, ugyanakkor a rendkívüli intézkedések huzamosabb fenntartását, a Magyar Honvédség felhasználását és az alapvető jogok korlátozását az Országgyűlés kétharmados döntésétől teszi függővé.

Mostantól a parlamenti többséggel rendelkező Fideszé a felelősség, hogy hajlandó-e egy kiegyensúlyozott szakmai koncepció megtárgyalására, vagy ragaszkodik a kormány saját hatalmát korlátlanul kiterjesztő, alapjogokat súlyosan korlátozó javaslatához. Meggyőződésünk szerint a Fidesz döntésén múlik, hogy az ellenzéki pártoknak milyen stratégiát kell folytatniuk ebben a kérdésben, ezért a Fidesz válasza előtt az ellenzéki pártok külön egyeztetéseire vonatkozó kezdeményezéseket idő előttinek tartjuk.

MSZP