2012. május 16. 09:44

Elterelő hadművelet

Nem felel meg a valóságnak a Magyar Nemzetnek a Honvédelmi Minisztériumra hivatkozó állítása, hogy jogszerűtlenül adott át fegyvereket 2006. október 23-án a honvédség a rendőrségnek.

A valóság az, hogy a rendőrség egy még 2003-ban kötött együttműködési szerződés alapján, amelyet a honvédség részéről Fodor Lajos mai közigazgatási államtitkár, mint vezérkari főnök írt alá, a Honvédség Műveleti Központjához fordult azzal a kéréssel, hogy a honvédség kézi könnygáz alkalmazásához alkalmas eszközöket és nem fegyvereket, lőszert adjon át. A volt katonai vezetők közlése szerint mindez nem október 23-án, hanem korábban történt, amit egyébként később a rendőrség visszaszolgáltatott.

Szekeres Imre volt honvédelmi miniszter korábbi nyilatkozataiban már kijelentette, hogy maradéktalanul bízik a volt katonai vezetőkben, és meg van arról győződve, hogy az alkotmánynak és a törvényeknek megfelelően jártak el minden esetben.

Egyébként értjük!

Ma indít vitát az MSZP az ”Ajánlat Magyarországnak” vitairatról, amit a József Attila Alapítvány szakértői dolgoztak ki. A kuratórium elnöke Szekeres Imre, vagyis a valótlan Magyar Nemzet hírrel próbálnak ellensúlyt képezni arra, hogy az MSZP-nek alternatív programja van Magyarország számára.

Egyébként értjük!

Az Orbán-kormány a rendszerváltás óta először a GDP 1 százaléka alá csökkentette a honvédelmi költségvetést, kockáztatva Magyarország biztonságát. A honvédelmi kiadásokat a jelenlegi kormány 2015-ig a 2012. évi tervezett költségvetés nominálértékén tervezi tartani, ez azt vetíti előre, hogy a Magyar Honvédség a teljes működésképtelenség állapotába jut. A helyzet groteszk voltát mutatja, hogy laktanyákat és más objektumokat őrző biztonsági őröket kiáltották ki ”védelmi tartalékosnak”. A ”műveleti tartalékosok” számára viszont konkrét beosztást nem biztosítanak, sőt a felvételre jelentkezőktől megkérdik, hogy van-e egyenruhájuk, és hajlandók-e azt viselni. Valamivel ezekről és más a honvédség mai valós helyzetét jellemző tényekről is el kell terelni a figyelmet.