2012. február 24. 14:51

Elviselhetetlen megszorítások Sopronban!

A város lehetetlen helyzetbe került, egyrészt a kormányzat kudarcba fulladt gazdasági harca miatt, másrészt a város 2008 utáni eladósodása miatt.

A kormány gazdasági szabadságharcát, nem csak az MSZP, vagy a baloldal, nem csak az Európai Unió vezető országainak vezetői, de Nobel-díjas közgazdász, sőt saját, jobboldali szakemberei is erősen bírálják.

Az ebből fakadó károkat nem lehet az előző kormányokra kenni!

Sopronban még világosabb a helyzet. A Fidesz több mint 5 éve vezeti a várost. Az Állami Számvevőszék is egyértelműen megállapította legfrissebb vizsgálatában, 2008 után indult meg a város kezelhetetlenné váló eladósodása. Itt lenne az ideje, hogy a városvezetés befejezze a visszamutogatást és vállalják a felelősséget.

Mára olyan helyzetbe került a város, hogy tanárokat, iskolai dolgozókat kell elbocsájtani, az iskolákban gondot okozhat a villany és a fűtésszámlák kifizetése.

Ebben a helyzetben elfogadhatatlan, hogy közel 100 milliót költsenek saját újságra és egyéb kommunikációs kiadásokra. Ebben a helyzetben nem szabad milliós tanulmányokat és szakértőket finanszírozni és bizony lehet, hogy a karácsonyi díszkivilágításra sem kell 12 millió.

Összegezve, a város jelenlegi költségvetése elfogadhatatlan és tarthatatlan, de erről a Fidesz nem hajlandó tudomást venni!

Biczi László,
az MSZP Sopron és Környéke Helyi Szervezetének elnökhelyettese