mszp.hu | Belföld | kultúra rombolás | Kultúra
2015. október 14. 16:37

Ennyit ér Lázár és L. Simon szava

Ennyit ér Lázár és L. Simon szava
A bonyhádi templomrombolás leállítását ígérte Lázár János nevében L. Simon László miniszterelnökségi államtitkár hétfőn a Parlamentben, amikor a Tolnában talált egyedülálló nemzeti kulturális érték feltárását és megőrzését követeltük.
Ehhez képest a Miniszterelnökség alá tartozó Tolna Megyei Kormányhivatal a bonyhádi romok helyén tervezett út befejezéséről, egyszersmind a régészeti emlék elfedéséről döntött. Magyarul a Fidesz azzal védi meg az 500 éves templomromot, hogy lebetonozza. 
 
A Miniszterelnökség alá tartozó kormányhivatalnál ezzel a határozattal kimondták a középkori plébániatemplom maradványainak halálos ítéletét. A Fidesznek a pénz és a politika megint fontosabb volt, mint a nemzeti kulturális értékek védelme. Szégyelljék magukat.
 
Harangozó Tamás,
frakcióvezető-helyettes, az MSZP Tolna megyei elnöke

Nyílt levél Tarlós István főpolgármester részére

Amint azt Ön is hallhatta, a Városligetbe múzeumi negyedet tervező kormányzat négy év alatt nem tudta kiszámolni, hogy a Közlekedési Múzeum gyűjteménye mekkora helyen fér el, ezért úgy döntött, hogy a múzeumot nem a Ligetben, hanem barnamezős beruházásként valósítja meg.
2017-05-25 11:48

Július 1-je margójára

2017-06-13 10:17

Kapcsolódó párttagok