MTI/mszp.hu | Belföld, Gazdaság, Külföld | EP2014
2014. május 25. 12:04

EP Választás 2014

Folyamatosan frissülő választási híreink.

Köszönünk minden ránk leadott szavazatot!

Az alacsony részvétel miatt az eredmény nem fogja tükrözni a választók akaratát

Az MSZP európai parlamenti listavezetője szerint az alacsony részvétel miatt az EP-választás eredménye nem fogja hűen tükrözni a magyar választópolgárok akaratát.

Szanyi Tibor vasárnap este Budapesten sajtótájékoztatón úgy értékelt, hogy az eredmény nagy mintán és random alapon vett közvélemény-kutatásnak felel majd meg.

Azt mondta, az adatok alapján történelmi mélyponton van a részvétel, de akárhányan is mentek el szavazni, mindannyian jól tették. Megköszönte az MSZP-re szavazóknak a támogatást.

A politikus reményét fejezte ki, hogy Magyarországon nem fog előretörni a szélsőjobb.

A listavezető közölte, bízik abban, hogy egész Európában elgondolkodnak azon, miként lehet az EP-választások iránti érdeklődést felkelteni. Szerinte az alacsony részvételi adatok torz eredményeket szülnek, abból pedig nem biztos, hogy egészséges Európa lesz.

Szanyi Tibor szavazni hív!

Ugyanazt akarjuk Európában, mint Magyarországon: munkát, kenyeret, igazságot! Baloldali újjászületést! Ismét munkába lendíteni Európát!

Ujhelyi István: "Én már szavaztam, szavazz Te is!"

A voksoláson múlhat Európa jövője

Szavazásra buzdított Szanyi Tibor, az MSZP európai parlamenti (EP-) listavezetője vasárnapi sajtótájékoztatóján, a párt fővárosi székháza előtt. A politikus szerint ezen a voksoláson múlhat Európa jövője.

Szanyi Tibor közölte: ma gyermeknap van, ezért azt kéri minden magyar szülőtől, nagyszülőtől és jövendőbeli szülőtől, hogy "a gyermekeink jövője érdekében" menjen el voksolni.

Ezen a választáson kizárólag a választópolgárok lehetnek a nyertesek vagy a vesztesek - vélekedett, kifejtve: ha elég sokan mennek el szavazni, akkor mindenki nyer, ha viszont kevesen, akkor mindenki veszít, hiszen akkor "torz eredmény születik, és torz eredményből csak torz Európa lehet". "Európa, Magyarország és mindannyiunk sorsa a tét" - fogalmazott.

Szanyi Tibor a tájékoztatón a hárommilliomodik szavazónak felajánlott egy piros Tibi csokoládét, amelyet ígérete szerint személyesen juttat el a választópolgárhoz, lakjon az ország bármely pontján.

Szanyi Tibor már döntött!

Szanyi Tibor EP-listavezető 35-40 százalékos részvételt remél. Délelőtt 10 órakor szavazott felesége és Márton fia társaságában.

A választás tétjéről szólva elmondta, ha megelőzzük az Európai Néppártot, akkor öt évig a baloldali menetrend lesz meghatározó Európa életében szemben a konzervatívok eddigi döntően megszorító politikájával.

Gurmai Zita az utolsó órákban is kampányol!