Belföld | tisztavatás honvédség
2013. augusztus 20. 18:36

Erőt, egészséget!

Az államalapítás ünnepén mindig meghatározó pillanat a tisztavatás a Magyar Honvédség tisztjeinek életútjában.

Köszönjük katonáinknak, hogy a haza szolgálatát élethivatásuknak választották, köszönjük, hogy minden helyzetben készek megvédeni a lakosság, az ország biztonságát! Szolgálatukhoz sikert, erőt és egészséget kívánunk!

Ideje, hogy végre ehhez az áldozatvállaláshoz méltó megbecsülésben részesítse az Orbán-kormány is katonáinkat, a honvédelem ismét nemzeti ügy legyen!

Elvárjuk, hogy az ehhez szükséges forrásokat biztosítsa a kormány, javítsa katonáink munkakörülményeit, a szép szavak helyett tettekben is értékelje kiváló teljesítményüket és helytállásukat!

Ha erre nem képes, a 2014-es kormányváltást követően az MSZP nem fog a Magyar Honvédség legnagyobb értékét képviselő személyi állományon spórolni! Mind a honvédelmi mind a rendvédelmi állományban szolgált, igazságtalanul meghurcolt szolgálati nyugdíjasok nyugdíjas státuszát visszaállítjuk, a juttatásukat sújtó 16%-os levonást megszüntetjük és társadalmi szempontból méltányos új típusú szolgálati nyugdíjrendszert vezetünk be.

Olyan életút lehetőségét biztosítjuk, amely kiszámíthatóságot nyújt katonáinknak minden állománykategóriában, átfogva a pályára irányítás, toborzás, az aktív szolgálat, a szolgálatból való kiválás és a nyugállomány teljes időszakát.

Demeter Márta
elnökségi tag