Belföld | Fazekas Sándor közlemény mezőgazdaság
2013. október 25. 09:54

Fazekas Sándor alkalmatlan a feladatára

A hírek szerint az Orbán-kormány végleg lemondott az alapvető élelmiszerek árának radikális csökkentéséről. Ezzel a szomorú döntéssel az európai rekordáfát bevezető Fidesz végleg letett arról, hogy azonnali segítséget nyújtson az egyre szegényedő magyar családok százezreinek, egyúttal mentőövet dobjon a 2011 óta kicsontozott hazai húsiparnak.

Ez a döntés azt is világossá tette, hogy Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter alkalmatlan a feladatára. Most már nem csak azért, mert az általa kinevezett állami vezető bűnszervezetet hozott létre a Vidékfejlesztési Hivatalban, vagy mert szándékosan tönkretesznek egy Európában mintának tekintett biogazdaságot, hanem azért is, mert most végleg kiderült: a miniszter nem segíti a magyar családok megélhetését, nem védi meg az élelmiszeripart.

Mi azonban tovább küzdünk az alapvető élelmiszerek áfájának azonnali, 22%-os csökkentésért. Az adótörvények tárgyalásánál újra beadjuk az áfacsökkentésről szóló törvényjavaslatunkat, mert mi nem nézzük tétlenül azt az igazságtalanságot, hogy az Orbán-kormány Európa legmagasabb áfájával terheli a folyamatosan szegényedő magyar családokat.

Gőgös Zoltán,
a Mezőgazdasági bizottság alelnöke