Belföld | Fazekas Sándor közlemény
2013. december 13. 15:26

Fazekas Sándor és az agrárvalóság

A gazdák ma elsősorban becsapva érzik magukat. Azt érzik, hogy átverték, és folyamatosan átverik őket. Ezek után nem sikerjelentést kellene adnia Fazekas Sándornak, hanem lemondani.

A kereskedelmet gátló törvénykezés miatt a megtermelt készletek jelentős része a raktárban rohad, több tízezren nem kapták meg az idei támogatási előleget a földalapú támogatások megszerzésére szerveződött maffiahálózat és Fazekas Sándor alkalmatlansága miatt.

A helyi kamarai választásokon elképesztő aljasságok történnek. Megyei kamarai elnök kap legelőt a helyi gazdák helyett és művelés nélkül milliókat tesz zsebre. A családi gazdálkodók elől fideszes képviselők strómanjai csalással szerzik meg az állami földeket. A cserébe vállalt állatállomány az elnyert földtől 160 kilométerre legelészik. A tanyafejlesztési pénzekből trafikok lettek és a Rogán Antal vezette budapesti belváros piaca újulhat meg.

Mezőhegyesen többek között miskolci haveroknak akarják szétosztani a ménesbirtok által 200 éve használt földet, úgy, hogy közben tönkretesznek több száz munkahelyet.

A kétmilliárdos sertésstratégiai forráskeretből a Búzakalász 66 Felcsút Kft. épít sertéstelepet Felcsúton. A minisztériumi főtanácsadótól rothadt krumplit vesznek másfél milliárdért, majd adnak neki még ugyanennyit kutatásra is.

Április után az MSZP visszaállítja a szakmaiságot. A két világháború közötti félfeudális, kézi aratós, kötényből vetős, árvalányhajas nosztalgia helyett a békés egymás mellett élésére, az agrárpiaci szereplők integrációjára épülő modern mezőgazdaságot, napról napra gyarapodó vidéket teremtünk.

Gőgös Zoltán,
a Mezőgazdasági bizottság alelnöke