mszp.hu | Gazdaság | pénztárgépek közlemény
2014. május 28. 14:01

Fejezzék be a kisvállalkozók lehúzását!

A jegybank tegnap ismét nyisszantott egyet az alapkamaton, pedig a kisvállalkozók inkább az adminisztrációs költségeik visszanyesését várják. Például hogy a kormány és Parragh László luxuskamarai elnök végre lemondjon a kötelező kamarai tagság erőltetéséről, amely teljesen feleslegesen húz le 5 ezer forint tagdíjat a kisvállalkozókról.

Vagy az online kasszarendszerről, amely eddig szintén csak pluszterhet rótt a kkv-szektorra. A friss hírek szerint a kormány által ígért 50 ezer forintos állami támogatástól elesett vállalkozók harmada duplán rosszul járt: a bevezetés után minden harmadik pénztárgép a szervizben vagy a kukában landolt.

A kötelező kamarai tagság és az online pénztárgépek bevezetése csak látszólag két külön ügy. Valójában mindkét történet ugyanarról szól: a kormányzati pénzbehajtásról. Az MSZP a kisvállalkozók lehúzásának befejezésére szólítja fel a kormányt, mert a rövidtávú költségvetési szempontok mindenáron való érvényesítése már rövidtávon újabb cégbedőlési hullámot generálhat, annak minden költségvetési, általános gazdasági és társadalmi következményével.

MSZP