2011. december 02. 14:47

Felelős lennék 56-ért?

„Seszták Oszkár és a Fidesz szerint felelős vagyok 1956. bűneiért, 1967-ben születtem.” – mondta Halmi József, megyei frakcióvezető mai sajtótájékoztatóján.

A frakcióvezető a megyei közgyűlésen zajlottakat méltatta, és visszautasította a megyei közgyűlés elnökének vádjait, hogy személye is felelős lenne az 56-os eseményekért. Halmi József 1967 – ben született, és 1993 – ban lett az MSZP tagja. Visszautasította továbbá a frakcióvezető, azt is, hogy a közgyűlés elnöke utódpártként szólította meg az MSZP frakció tagjait, emellett a Fidesz soraiban ülő volt MSZMP és KISZ tagjai mellett kiállt, és a bűnösségüket sem firtatta. Talán csak az bűnös, aki nem közéjük tartozik? Talán félnek az MSZP – től a kormányzópárt soraiban ülők? – gondolkodtatta el a sajtó képviselőit a megyei képviselő.

A héten zajló közgyűlés 1.a pontja, sok ellenzéki elégedetlenségre adott okot.  A lejárt határidejű határozatok között kívánta tárgyalni a közgyűlés, azt a megállapodást, amit Seszták Oszkár egy személyben, felhatalmazás nélkül írt alá, és ezzel eladta a megye vagyonát. Október 3-án írták alá a miniszterelnökkel azt a megállapodást, amire törvényt csak a múlt héten fogadtak el, de sikerült kiüríteniük a megyét.  Továbbra is becsapják a megye lakosságát, hangsúlyozta ezt a közgyűlésen minden ellenzékben politizáló frakció, hiába áll ki az ügy mellett az ügyészség, és a kormányhivatal, attól még az emberek igazságérzete mást diktál.

A holdingot is ebben a pontban elrejtve kívánta tárgyalni a kormánypárti frakció, ami újabb felháborodást keltett az ellenzéki sorokban. Hiába kértem a következő közgyűlésen külön napirendi pontot ennek a témakörnek, mondta Halmi József, a közgyűlés elnöke válaszra sem méltatott. Vajon valóban ennyire fontos a megye egészségügye a jelenlegi vezetésnek, hogy a holding vizsgálatára nem tud elég időt szánni. Nagy sumákság lehet a holding körül, ha a vizsgálattal megbízott bizottság is, a valóság fényezésére esküdött fel, a tények vizsgálata helyett.

A frakcióvezető felszólította a közgyűlés elnökét, mivel nem látja el feladatát, és már csak a Parlamentben ül, azzal segítené a megyei költségvetést, ha főállásban országgyűlési képviselő lenne, nem azzal, hogy napidíjat sem vesz fel Portugáliai kirándulásáért.