Belföld | drogstratégia fiatalok
2013. január 19. 12:57

Felelőtlen fideszesek

Járványveszélynek teszi ki a magyar társadalmat a Fidesz-kormány.

Súlyos válságot okoz az Orbán-kormányzat bizonytalansága drog-ügyben. A 2009-ben nagy támogatással elfogadott drogstratégia kukába hajítása óta egyre romlik a helyzet. A legsúlyosabb probléma a megelőzés és a tűcsere-programok pénztelensége miatt alakulhat ki: amennyiben ezek akadoznak vagy leállnak, Románia, Ukrajna, és Oroszország útjára léphetünk, ahol a sterilitás hiánya miatt súlyos (HIV és egyéb) járványok törtek ki.

Az MSZP és a szakma lassan 3 éve mondja, hogy ha nincs forrás és nincs stratégia, akkor előbb-utóbb bekövetkezik a katasztrófa.

Felszólítjuk a kormányt, kezdjen azonnali egyeztetésekbe a szakmával és a politikai pártokkal, készüljön végre el egy világos program, egy azonnali akcióterv. Ha pedig képtelenek szakmailag elfogadható stratégiát kidolgozni, az MSZP - az ország teljes lakosságának egészsége miatt - követeli a Fidesz- KDNP politikusaitól, hogy folytassák a kézzel fogható eredményeket felmutató előző kormány-programot.

Az MSZP a súlyos helyzet elkerülése érdekében nyitott az egyeztetésekre, szívesen megosztja saját akciótervét a Fidesz szakpolitikusaival.

Winkfein Csaba,
az MSZP elnökségi tagja