mszp.hu | Belföld | Taraliget Kőbánya
2014. október 05. 10:58

Felelőtlenség vagy tudatos szembehunyás?

Magyarország ma következmények nélküli ország, ahol a felelőtlen önkény uralkodik. Kőbányán ez az önkényes viselkedés tragikus eseményhez vezetett. Ez a szomorú esemény hívta fel immár az egész ország figyelmét a népligeti sportcentrum és a Taraliget lakóparkot fejlesztő cég között kialakult konfliktusra.

Helyi információk szerint ahhoz, hogy a sportcentrumot ellehetetlenítsék, ismeretlen tettesek elbarikádozták az odavezető utat, elvágatták a villanyvezetéket, elzáratták a szennyvízelvezetést. Bár a Katasztrófavédelem megállapította, hogy ez jogellenes, az üzemeltető megoldás híján maga el is bontatta a barikádokat, azokat ismeretlen tettesek mindig visszahelyezték!

Kovács Róbert, a kerület polgármestere tudhatott a régóta húzódó problémáról, az mégsem oldódott meg!
Elég volt a tétlenségből! Az ilyen önkényes esetek nem maradhatnak következmények nélkül!

Elvárjuk, hogy a hatóságok azonnal vizsgálják ki az eset körülményeit és nevezzék meg a felelősöket!
Miért nem találtak az ügyre megoldást több mint egy éve azok, akik tudhattak erről, így a Fővárosi Önkormányzat, a Kőbányai Önkormányzat, a rendőrség és a Katasztrófavédelem?

Miért nem akadályozták meg az illetékesek a barikádok folyamatos visszahelyezését, főleg, ha azok tudhatóan egy esetleges katasztrófa elhárítását is akadályozhatják?

Kérdéseimet a több mint egy éve húzódó eseménysorozattal kapcsolatban Pintér Sándor belügyminiszternek írásban is felteszem.

Demeter Márta,
országgyűlési képviselő,