Belföld | feljelentés Kaposvár facebook
2013. május 29. 12:41

Feljelentés közösség elleni izgatás miatt

Gyalázkodó, kirekesztő, rasszista és trágár bejegyzéseket tartalmazó Facebook-oldalról készült fénymásolattal keresett meg egy kaposvári polgár. A felháborító kommentek ezúttal nem névtelen "hősöktől", hanem Gelencsér Pétertől, Kaposvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala köztisztviselőjétől származnak.

Ez megengedhetetlen és határozott fellépést igényel. Ezért közösség elleni izgatás bűncselekménye miatt feljelentést tettünk a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságon. A feljelentést tájékoztatásul megküldtem a megyei főügyésznek is.

Ugyanakkor városunk becsülete megköveteli, hogy a köztisztviselői megbízatásához méltatlanná vált Gelencsér Péter egy percig se maradhasson hivatalában. Ezért felszólítom Szita Károly polgármestert, hogy azonnal intézkedjen a gyalázkodó köztisztviselő felmentéséről!

A rendszeresen kirekesztő és trágár bejegyzéseket közzétevő köztisztviselő a Facebook-oldalának névjegye szerint Gelencsér Attila unokatestvére. Amennyiben ő azonos az országgyűlési képviselő, megyei közgyűlési elnökkel, arra szólítjuk fel, hogy vesse latba tekintélyét a családban, hogy hasonló szégyenteljes esemény többé ne fordulhasson elő!

Lamperth Mónika
országgyűlési képviselő