mszp.hu | Belföld
2015. augusztus 04. 12:50

Férfiak 40+ - reagálás Parragh László nyilatkozatára

Normális országban egy érdekképviseleti vezető nem a kormánypropagandát nyomja, hanem érveket sorol. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a férfiak 40+ kezdeményezés ellen azonban ostoba és demagóg érvekkel próbál szembemenni.

Parragh László jártasságát jól mutatja, hogy nyugdíjkasszáról beszél, miközben azt a Fidesz-kormány már megszüntette. Ha Parragh László valóban a pénzügyi egyensúlyért aggódik, akár tehetne is valamit a kis és közepes vállalkozásokért azon kívül, hogy a saját kis szemétdombja működtetéséhez kötelező kamarai tagsági díjjal húzza le az ezer sebből vérző cégeket.

A miniszterelnökkel köztudottan jó viszont ápoló Parragh odaszólhatna például Orbán Viktornak, hogy a csalásokra ösztönző rekordmagas áfakulcsot csökkentsék, legalább az alapvető élelmiszerek esetében. Ha az Orbán-kormány végre valóban fellépne az áfacsalásokkal szemben, évente ezermilliárd forintot tudna visszaterelni a költségvetésbe.

Az MSZP továbbra is a szakszervezetek kezdeményezése mellett áll, mert a férfiak 40 év munka utáni nyugdíjba vonulása fenntarthatóan finanszírozható, és mert 40 év munka után nem csak a nők, hanem a magyar férfiak is megérdemlik a pihenést.

Korózs Lajos
a Népjóléti bizottság alelnöke