2012. április 07. 09:28

Fidesz, oligarchák, nemzetgazdaság, jövőkép

A közemberek először Németh Lászlóné kinevezése után figyeltek fel a Fidesz üzleti köreire, hiszen az NFM frissen kinevezett vezetője gátlástalan egyszerűséggel legott kinevezte Nyerges Zsolt öccsét tanácsadójának. Igazán elhanyagolható mellékszál, hogy Nyerges Zsolt az utóbbi években közel 200 milliárd közpénzt nyert el. Azonban nemcsak a Simicska-Nyerges duó pumpolja az államkasszát, hanem sokan mások.

A fideszes oligarchák ma már átvették Orbán Viktor gátlástalan hozzáállását, és szégyenérzet nélkül követelnek maguknak előjogokat a magyar gazdaságban. A Simicskák, Nyergesek, Petykók, Baranyayk, Lázárok csak helyzeti előnyt akarnak korábbi támogatásaikért cserébe, de előrelépés, gazdasági innováció nem fűződik a nevükhöz.

Az uniós forrásokat a Simicska-Nyerges duó tartja kézben, az Inter Media Group Kft., amelynek a nemzeti fejlesztési miniszter egykori főnöke a többségi tulajdonosa, betegre nyeri magát a pályázatokon,  a Századvégnek is kijut pár milliárd közpénz, a Nyerges Zsolt irányította Közgép Zrt. tavaly 34 milliárdos állami hitelkeretet kapott és idén sem szűkölködik, a Vidékfejlesztési Minisztériumban pedig kinevezték Petykó alig 27 éves lányát a költségvetési főosztály vezetőjévé - minő véletlen -, akinek vélhetően a sok évtizedes szakmai tapasztalatait vették figyelembe kinevezésekor és nem a rokonságát.

Így mutyiznak ők. Gátlástalanul beépülnek a minisztériumokba és szemérmetlenül fosztogatják a nemzet vagyonát, miközben fejlesztést, beruházást, előremozdulást ezek a megnyert „pályázatok” alig, vagy egyáltalán nem hoznak Magyarország számára, csak fogy a pénzünk. A közpénzek fogyásának mértékét jól mutatja egy igen beszédes adat: a 2012 végéig tervezett költségvetési hiány 90 százalékát (!!!) március végig összehozta az Orbán-kormány. Költekezni, drága államot működtetni, a nemzeti vagyont haveroknak szétszórni, hazudni tudnak, kormányozni nem.

Nem az önfényezés miatt, de ha fel kellene sorolni az előző MSZP vezette kormányok alatt létrejött fejlesztéseket, beruházásokat, akkor most több oldalas közlemény készülne, míg ha a Fidesz elmúlt két éve alatti teljesítményt, akkor az elférne egy nem korsó, de pikoló világos sör alátétén.

Az MSZP felszólítja az Orbán-kormányt, hogy haladéktalanul fejezze be a közpénzek herdálását és szigorítsa meg a pályázati rendszert, legalább olyan szintre, mint amilyen 2010 májusa előtt volt!