2012. június 18. 09:09

Fidesz sötét oldala: A Fidesz megyei elnökének ittas vezetés ügye

Február 9-én Tilki Attila az általa vezetett gépjárművel az M30-as autópályán közlekedési baleset részese volt, ittasan szalagkorlátnak vezette gépjárművét. A kiérkező rendőrök lefolytatták az eljárásukat, azonban erről a nyilvánosság semmilyen tájékoztatást nem kapott. Ez ügyben, azóta lényeges esemény történt, tájékoztatta a sajtó munkatársait dr. Legény Zsolt, megyei alelnök.

Emlékeztetőül: A közlekedési balesetet követően, február 22-én a sajtó egyik képviselője írásos kérdést tett fel a Megyei Rendőrkapitányságnak, illetve a képviselő úr sajtó munkatársának. Tilki Attila másnap egy közleményt adott ki, melyben elismerte, amit addig is sokan tudtak, hogy ittasan közlekedési balesetet okozott.

Mi akkor felszólítottuk arra, hogy vállalja tetteinek a következményeit. Nem a jogi következményeit, azt mindenkinek vállalni kell. Azonban Tilki Attila a Fidesz megyei elnökeként, közszereplő, így a politikai következményeket is vállalnia kell. Ráadásul Tilki Attila 11 közfunkciót birtokol, ezekbe a funkciókba közvetlenül vagy közvetetten a választópolgárok helyezték. Így  ezen funkciók birtokosaként neki kötelező a politikai következményeket vállalnia. Ez nem történt meg.

Azóta egy lényeges esemény történt. A Magyar Köztársaság országgyűlése képviselő úr mentelmi jogát az adott ügyben felfüggesztette és folyik az eljárás. Szeretném megkérdezni Tilki Attila képviselő úrtól és az illetékes hatóságtól, aki az eljárást folytatja, hogy vajon Tilki Attila országgyűlési képviselő esetében is ugyanúgy jártak-e el, mint bármelyik másik magyar állampolgár esetében, azaz bevonták-e vezetői engedélyét?  - tette fel nyilvánosan a kérdést az alelnök.

Azt gondoljuk - folytatta -, hogy aki 11 közfunkciót birtokol, annak kötelessége lenne, hogy tájékoztassa az érintett választópolgárokat, hogy az ő vezetői engedélyét is bevonták-e. A Fidesz megyei elnökeként is vállalnia kellene tetteinek politikai következményét, illetve, ha erre személyében nem képes, akkor pártjának kellene rábírnia akár megyei vagy akár országos szervezeti szinten is.