mszp.hu | Belföld | közlemény Quaestor
2016. február 08. 15:47

Fideszes Quaestor-botrány: hová tűnt 10 tonna húszezres?

Ne spórolja meg a nyomozást ügyészség, és haladéktalanul kezdjék felkutatni, hogy a fideszes Quaestor-botrányban hová tűnt 220 milliárd forint! Derítsék ki, hogy kinél, hol van az elsikkasztott 10 tonnányi húszezer forintos bankjegy!
Miért nem érdekli sem a főügyészséget, sem pedig az anyagi ügyekben máskor oly érzékeny Fideszt, hogy hová lett 220 milliárd forint? Pedig ez átszámolva is csaknem egymilliárd dollár!

Senkinek nem furcsa ez a sunnyogó hallgatás?

Polt Péter magányos elkövetőről beszél, ám az eléggé valószínűtlen, hogy valaki a biztonsági rendszereket több száz alkalommal kijátszva nejlonszatyorban elvitt volna 10 tonnányi húszezrest. Ha viszont elektronikus tranzakció történt, akkor annak valahol nyoma van!

Az ügyészség nem tétlenkedhet tovább! Ez a pénzt ellopták, ez a pénz valahol, valakiknél megtalálható! Ha a Fidesz által irányított ügyészség továbbra sem hajlandó nyomozni a 220 milliárd forint után, felmerülhet a gyanú, hogy szándékosan szabotálják a pénz előkerítését – ez pedig a személyes érintettség kérdését is felvetheti.

Szakács László,
a brókerbotrányokat vizsgáló albizottság tagja