mszp.hu | Belföld | Debrecen földárverés | Agrárgazdaság
2016. március 02. 19:55

Figyelmetlenség vagy figyelemelterelési trükk a földárverési hirdetmény Debrecenben?

Figyelmetlenség vagy figyelemelterelési trükk  a földárverési hirdetmény Debrecenben?
A 9 hektár 7735 négyzetméteres, 33 millió 350 ezer forint kikiáltási árral meghirdetett, 312,9 aranykorona értékű szántó az interneten, továbbá a kamara Debrecen, Böszörményi út 146. számú épületének hirdetőtábláján is szerepel az árverésre kijelölt földterületek között. Ez azért meglepő, mert a 0491/1 helyrajzi számú terület megtalálható a 1191/2015 (III. 30.) számú kormányhatározatban felsorolt fejlesztésre kijelöltek között is, ami miatt nem lehetne árverésre bocsátani. A kormányhatározat a Magyar Közlöny 2015/43. száma 4298. oldalán jelent meg, mindenki számára hozzáférhető. Más kérdés, hogy a kormányhatározat helyrajzi számai között elég nehéz eligazodni, hiszen a sorban szereplő helyrajzi számok között az adott helyrajzi szám nem a nagyság szerinti helyen szerepel.

Véletlen, kapkodás? Vagy tudatos terelés? A helyi földtulajdonosok sem tudják. Hasonlóan kiderült „tévedés” miatt egy visszavonás már megtörtént. Most is ez várható? Vagy egy jól értesült licitáló csendben jól jár a hamarosan többszörös árú fejlesztésre kijelölt területtel? Hiszen ha csütörtökön
8 – 11.30 óra között regisztrál, a délutáni árverést követően 10-20 szoros hasznot söpörhet be!
Miért nem inkább közvetlenül a fejlesztőnek, Debrecen városának adja át a területet az állam, ha fejlesztésre kijelölte? Miért nem tartja be saját határozatait?

D e b r e c e n, 2016. március 2.

Huszka Imre
az MSZP megyei elnöke