mszp.hu | Belföld | energiaárak
2016. december 05. 16:03

Folytatódik a nyerészkedés: továbbra is drágábban adja a gázt, a villanyt és a távhőt az urizáló fideszes elit

Nem Brüsszel drágítja a magyar energiaárakat, hanem a fideszes urizáló elit. Az Orbán-kormány évek óta drágábban adja a lakossági gázt, a villanyt és a távhőt, mint amennyibe az kerül. Ennek ellenére ma a Gazdasági bizottság ülésén érvek nélkül leszavazták az MSZP javaslatát, melyben a biztos megélhetés érdekében kezdeményeztük, hogy az átlagfogyasztás mértékéig 20 százalékkal csökkenjenek a lakossági gázszámlák, valamint 10-10 százalékkal mérséklődjenek az áram- és távhőszámlák.

Az MSZP szerint ha olcsóbb az energia, akkor azt olcsóbban is kell adni! Úgy, ahogyan ezt az MSZP is megtette korábban.

A földgáz importára 2014 óta a felére csökkent, és a kőolajat is 60-70 százalékkal olcsóbban lehet beszerezni. Eközben a magyar emberek két éve ugyanazt a drága tarifát fizetik! Ez kormányzati nyerészkedés!

Ha 2005-ben 55 dolláros olajárnál 49 forint volt a gáz köbmétere, akkor most ennél alacsonyabb olajárnál miért kerül több mint kétszer annyiba?

A hatósági árat, mint az adható legmagasabb tarifát az urizáló fideszes elit határozza meg. Ettől az ártól lefelé nyugodtan eltérhetnek!

Az urizáló fideszes elit ne hazugságokkal riogasson, hanem támogassa az MSZP javaslatát a földgáz, az áram és a távhő árának 2017-től történő jelentős csökkentésére!

MSZP

Bővebb információ: Szakács László, frakcióvezető-helyettes