2012. március 28. 12:48

Főügyész sem állhat a törvények felett!

Az elmúlt hónapokban a sajtóban és az Országgyűlésben is többször felhívtuk Polt Péter legfőbb ügyész figyelmét arra, hogy Keresztes Imre, a kiemelt bűnügyekben eljáró Központi Nyomozó Főügyészség vezetője élettársa révén érintett lehet egy több százmillió forintos biztosítási csalásban.

Sajtóértesülések szerint Keresztes Imre "hölgyismerőse" biztosítási ügynökként különféle szerződéses ígéretekkel nagyobb összegeket vett fel magánszemélyektől. A hozamokat eleinte készpénzben, rendben megfizette "szerződéses" partnereinek, ezek a kifizetések azonban egy idő után akadozni kezdtek, majd végképp elmaradtak. A nyilvánosságra került jegyzőkönyvi tanúvallomás szerint az említett hölgyismerős tartozásai miatt a sértettek Keresztestől is többször kértek segítséget, hogy beszéljen a hölggyel, adja

Egészen eddig vártuk, hogy a Legfőbb Ügyészség egy tisztességes belső vizsgálat eredményeként képes lesz meggyőzően eloszlatni a kételyeket, vagy ha a főügyész érintettségével kapcsolatos gyanú igazolódik, megindítja a szükséges eljárásokat. Mivel az ügy megnyugtató rendezése mai napig nem történt meg, az MSZP Demokrácia Központja kötelességszegés, illetve bűnpártolás gyanúja miatt megtette a feljelentést Keresztes Imre főügyésszel szemben.

Harangozó Tamás,
frakcióvezető-helyettes,