Füstbe ment milliárdok

A trafikmutyi mérlege eddig: 40 ezer tönkretett család, 40 milliárd forint mínusz az államnak, és ugyanennyi plusz a cigarettacsempészeknek.

Ahogy az várható volt: jelentősen csökkent a cigarettából származó adóbevétel Magyarországon a Nemzeti Dohányboltok júliusi indulása óta. Mintegy 40 milliárd forintra rúg már az az összeg, amely a magyar költségvetés helyett a feketekereskedelembe vándorolt. Ez azt jelenti, hogy a Fidesz a dohánypiac lenyúlásával eddig átlagosan 4000 forintot vett ki minden magyar ember zsebéből a csecsemőtől az aggastyánig, miközben a fiatalkorúak dohányzását sem sikerült visszaszorítani.

A Fidesz igazi arcát az mutatja, ahogy lenyúlta közel 40 ezer trafikos család megélhetését, majd 5000 fideszes rokon és haver között osztotta szét az évi 500 milliárdos dohánypiacot. Az MSZP feladata, hogy kormányra kerülve igazságot szolgáltasson mindenkinek, akit a Fidesz a trafikmutyival, a földmutyival, vagy éppen a nyugdíjvagyon lenyúlásával megalázott és kisemmizett.

Tóth Csaba
az MSZP kkv-kabinetvezetője,