mszp.hu | Győr
2014. szeptember 21. 16:09

"Füvezik" a győri polgármester

Kaptunk egy levelet. Egy győri lakos Borkai Zsolt polgármester úrtól kérdezi, mi lett a sikertelen nyári szúnyoggyérítés kivizsgálásnak eredménye, valamint kik a felelősek. A 2014. szeptember 19-én kelt válasz minket is megdöbbentett. Idézzük: „Megállapítottam, hogy a legnagyobb károkozást az időjáráshoz kapcsolódóan a szúnyogok, valamint a fű növekedése okozta a városnak. Sajnos ezeket nem tudom felelősségre vonni. Üdvözlettel: Borkai Zsolt.”

Mint ismert, a nyár közepén kialakult szúnyoginvázió miatt Borkai Zsolt személyesen kért elnézést minden győritől (ld. Kisalföld, 2014. június 12.). Azért is megdöbbentő számunkra Polgármester Úr tömör és cinikus válasza, mivel ő maga, rendkívüli sajtótájékoztatóján egyértelművé tette, hogy valaki hibázott („szakmai, szervezési hiba történt”), a felelőst pedig meg fogják találni.

Tisztelettel kérdezzük Polgármester Urat: ha egy érdeklődő győri civilnek ilyen stílusban válaszol, akkor ez azt jelenti, hogy az Ön számára valamennyi győri lakos ennyit ér? Vagy mivel érdemelte ki az érdeklődő a lekezelő hangnemet? Netalántán azzal, hogy kínos kérdést mert feltenni? Vagy Polgármester Úr azt gondolja, hogy hülyének nézheti a győrieket? Ha viszont egyik sem, akkor kénytelenek vagyunk azt hinni, hogy Borkai Zsolt egy gyengekezű polgármester, aki hagyja, hogy a kivizsgálással megbízott cég vezetői őt vezessék meg.

Várjuk Polgármester Úr megtisztelő válaszát!

MSZP Győr és Környéke Szervezetének Elnöksége