mszp.hu
2015. szeptember 14. 11:29

Gondolatok egy világbajnokságról

A Győrött a napokban páratlanul sikeresen megszervezett és kimagaslóan eredményes maratoni kajak-kenu világbajnokság után Borkai Zsolt Polgármester Úrnak, a MOB elnökének felül kellene vizsgálnia nemrég meghozott személyes döntését, a győri kajak-kenu és evezős pálya megépítésének törléséről. Sajnálkozva tudomásul vettük a tervezett püspökerdei pálya természetvédelmi megközelítésű elvetését, de emlékeztetni kívánunk mindenkit, hogy más tervek és lehetőségek is felmerültek. A létesítményre előirányzott központi, állami pénzek még megvannak.

A győri kajak-kenu sport kimagasló nemzetközi eredményei megerősítést nyertek. Ezért itt, a folyók városában a vízi sportokat szeretők népes tábora megoldást vár. Már csak azért is, mivel a 2017-ben Győrött megrendezésre kerülő Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál programjába Győr város kérésére felvett kajak-kenu versenyekhez megfelelő síkvízi létesítmény szükséges lenne. Kérjük Győr város önkormányzatát a megfelelő döntések sürgős meghozatalára.

Győr, 2015. szeptember 14.

MSZP Győr és Környéke Szervezete