Gurulnak a közpénzek a fideszeseknek

A Fidesz Zrt. tagsága nem tétlenkedik. Ahogy közeledik a vesztük, úgy szednek ki minél többet a közpénzekből. Most éppen Tiffán Zsolt fideszes országgyűlési képviselő cége gyarapodik több mint százmillió forinttal. Tavaly májusban (a csupán ötszázezer forint alaptőkével) alakult cége hamar pályázati pénzhez jutott. A kormánypárt legismertebb borásza a Szársomlyó tövében építene jelentős köztámogatással panziót.

Rajta kívül persze több Fideszhez köthető vállalkozó is örülhet (pl. Lázár Vilmos CBA résztulajdonos, vagy Simicska egyik üzlettársa), mégis a legfelháborítóbb dolog egy országgyűlési képviselő ennyire pofátlan pénzhez juttatása. Igaz, jelentős rizikót rejt magában: a szőlészeti támogatásokba sokan belebuktak már.

Egy honatya szőlőtelepítéshez felvett állami támogatás miatt kellett, hogy lemondjon országgyűlési posztjáról, és Orbán Viktorék is hasonló botrány miatt váltak meg tokaji szőlőbirtokaiktól.

Tiffán százmilliós kistafírungozása lehet, hogy éppúgy törvényes, mint ahogy az előbb említettek, de éppoly etikátlan is. Egy országgyűlési képviselő - főleg ha kormánypárti - olyan előnyöket élvezhet, amiket egy "mezei" állampolgár nem. Éppen ezért joggal háborodik fel minden jóérzésű, a törvényeket tisztelő és a fideszes korrupcióba belefáradt ember, mikor nyilvánosságra kerül egy ilyen etikátlanság.

Elég volt!

Elég a fideszes zsebtömésekből, elég a rendszerszintű korrupcióból!

Új kormányra van szükség!

Török Zsolt,
szóvivő